Sara Klein Horsman

Sara Klein Horsman

Mezzosopraan Sara Klein Horsman en pianist Vesna Dimcevska reizen via de religieuze Schütz, naar de hofcomponist Haydn en monden via Beethoven en Zelter uit bij de romantische Schubert. Aan de hand van intrigerende achtergrondverhalen nemen ze u mee in de tijd waar de componist loskomt uit de grip van de aristocratie en een nieuwe weg inslaat naar artistieke vrijheid.

Schütz (Dresden, 1673) en Schubert (Wenen 1797); twee meesters uit de klassieke muziekgeschiedenis, met meer dan 100 jaar tussen hun geboortedag. Wat vertelt deze periode ons over de ontwikkelingen in de muziek waar de barok wordt afgesloten, de klassieke periode wordt doorkruist en uiteindelijk de romantiek losbarst?

Sara Klein Horsman betovert met haar stem veel harten. Tijdens Het Requiem van Verdi, onlangs uitgevoerd in Assen, viel ze op met een prachtige ingetogen bijdrage. Met pianiste Vesna Dimcevska geeft Sara regelmatig liederenrecitals. Zo traden ze op tijdens Het Grachtenfestival in Amsterdam en behoren zij sinds november 2015 tot de solistenlijst van de Vrienden van het Lied. Tot hun repertoire behoren werken als de Zigeunerlieder van Brahms, Les nuits d’été van Berlioz en verschillende liederen van F. Schubert, A. Berg en H. Bosmans.

Programma Van Schütz tot Schubert

Schütz

O Jesu, Nomen Dulce

Haydn

Arianna a Naxos

Beethoven

– Lied aus der Ferne

– Adelaïde

– Der Kuss

— PAUZE —

Beethoven

– Mignon

– Aus Goethe’s Faust

Zelter 

– Rastlose Liebe

– Ständchen

– Ruhe

Schubert

– Gretchen am Spinnrade

– Rastlose Liebe

– Du bist die Ruh

– Die Taubenpost

 

 

28 oktober 2018

15.00 uur

Reserveren: reserveren@hofkamer.nl

Kaarten: € 15